Aktuálny čas je 20 Okt 2018, 11:15

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina





 Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 10 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 21:03 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03 Mar 2011, 11:16
Príspevky: 349
Bydlisko: Prešov
Nestačí vám už kapacita originálneho harddisku vo vašej PlayStation 3? Nie je nič jednoduchšie, ako ho vymeniť za väčší. :twisted:
Pri výbere nového harddisku však musíte dodržať určité parametre. :!: Musí ísť o 2.5 "SATA II do maximálnej veľkosti 500GB. I keď použijete väčšie, PS3 vám vždy umožní len 500GB. Otáčky nehrajú rolu. Dodržať by ste mali tiež rozmery harddisku 100,2 x 69,85 x 9,5 mm, pretože potom by mohol byť problém s jeho usadením do rámčeka.
Ak ste si už vybrali, my sme zvolili WESTERN DIGITAL 2.5 "Scorpio Blue 500GB 8MB cache, môžete začať s výmenou.

POSTUP:

Záloha dát z pôvodného HDD:
•pripojte k PS3 externý USB disk, flashku alebo pamäťovú kartu (musí byť naformátovaný vo FAT32)

•v XMB menu vyberte Settings -> System Settings -> Backup Utility -> Back Up

•potvrďte [Yes] a zvoľte disk, na ktorý sa vykoná záloha

•prebehne kontrola voľného miesta a zobrazí sa vám celková veľkosť zálohovaných dát

•potvrďte a čakajte, záloha môže trvať aj niekoľko hodín, čo je závislé od množstva
zálohovaných dát


Zálohujú sa:
•inštalácie hier, demá a zakúpené PSN hry inštalované na HDD
•všetky Saved, vrátane PS1/PS2 memory card
•všetky médiá (fotky, hudba, filmy)
•profily a nastavenia systému

Výmena HDD:
•vypnite PS3 sieťovým vypínačom a odpojte všetky káble

•zložte plastovú krytku HDD na ľavom boku PS3 (u PS3 Slim je to na prednej strane vpravo)

Obrázok
Obrázok

•vyskrutkujte modrý skrutku

Obrázok
Obrázok

•opatrne vytiahnite rámček s HDD

Obrázok
Obrázok



•vyskrutkujte 4 skrutky držiace HDD v rámčeku

Obrázok
Obrázok

•vložte nový HDD do rámčeka a upevnite ho štyrmi skrutkami
•rámček s novým HDD zasuňte opatrne do PS3

Obrázok

•naskrutkujte späť modrú skrutku

Obrázok

•zaklapnite späť plastovú krytku HDD

Obrázok

•pripojte všetky káble a zapnite PS3

Obnova systému a formátovanie:
•ak sa po zapnutí PS3 nezačne formátovať nový HDD, budete vyzvaní na pripojenie ovládača k PS3 pomocou USB kábla a stlačenie tlačidla PS

teraz budete vyzvaní k reinštalácii systémového softvéru
pripravte si flashku s požadovanou verziou firmvéru:

•stiahnite si potrebnú verziu firmvéru (prehľad fw.)

•súbor PS3UPDAT.PUP skopírujte na flashku do priečinka PS3/UPDATE / (tieto zložky si budete musieť vytvoriť)

•flashku s aktualizáciou fw. pripojte do USB slotu na PS3 a stlačte súčasne tlačidlá SELECT a START na ovládači

•ak chcete naozaj sformátovať HDD, stlačte a držte 5 sekúnd súčasne tlačidlá SELECT a START na ovládači

•prebehne sformátovaní HDD (nevypínajte PS3 a nevyberajte flashku!)

•potom sa nainštaluje systém (riaďte sa inštrukciami na obrazovke)

•potom budete opäť vyzvaní k pripojeniu ovládača k PS3 pomocou USB kábla a stlačenie tlačidla PS

•vykonajte základné nastavenie systému (jazyk, HDMI, časové pásmo, ... atď), ak budete vykonávať následnú obnovu zálohovaných dát, nemusíte sa s nastavením príliš zaoberať

Obnova zálohovaných dát:
•v XMB menu vyberte Settings -> System Settings -> Backup Utility -> Restore

•na dotaz, či chcete obnoviť zálohované dáta zvoľte [Yes]

•vyberte disk, z ktorého budete obnovovať zálohu

•potvrďte, že chcete naozaj vykonať obnovu dát

•prebehne formát disku

•stlačte tlačidlo PS na ovládači

•prebehne obnova zálohovaných dát, proces trvá približne rovnako dlho ako záloha dát

•ak všetko prebehlo v poriadku, máte PS3 v pôvodnom stave ako pred výmenou HDD

•môže sa stať, že vám nebude fungovať PSN obsah, ako témy, hry, dema ... atď V tom prípade sa stačí prihlásiť k svojmu účtu na PSN v menu PlayStation Network -> Sign In a potom v menu PlayStation Network -> Account Management -> System Activation -> PS3 System -> Game Najprv systém deaktivovať a potom znovu aktivovať. Veľa štastia :)
Zdroj:ps3.novinky.org


Naposledy upravil Pit9399 dňa 27 Júl 2011, 12:33, celkovo upravené 1


_________________
PSN ID: dawnush
Moje hry: AC III, AC:Revelations, COD MW3, Black OPS,Black OPS II, BF3, GT5, Get fit with Mel B, Heavy Rain, KZ3, Sports Champions, U1,2,3, NHL10, Max Payne 3, RDR, Resistance: Fall of man, BF:Bad Company, ME3-CE, U3-CE
Môj feedback. 26 GOOD1 BAD
Niečo o mne a môj YT channel.
ObrázokObrázok
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 21:14 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30 Jan 2011, 22:38
Príspevky: 196
Bydlisko: Vranov nad Toplou
ahoj asi neviem či to budeś vediet ale hadam sa niekto najde kto pomože ,
ako zalohovat len určite dáta , mam v konzole poinštalovane spustu updatou a inych veci ktore su mi naozaj zbitočne , dá sa neako ten backup urobit aby mi to len uložilo mnou vybrane veci ?



_________________
Obrázok PSN ID: redered0 ___________ MP HRY: Call of Duty: Black Ops
Obrázok
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 22:07 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23 Máj 2010, 09:49
Príspevky: 653
Bydlisko: Malinovo
Super návod, díky



_________________
Feedback
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 07 Aug 2011, 14:26 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30 Aug 2010, 22:39
Príspevky: 56
nic proti ale v tomto navode sa nachazda par nezrovnalosti a netreba verit vsetkemu v manuali:
-Musí ísť o 2.5 "SATA II do maximálnej veľkosti 500GB. I keď použijete väčšie, PS3 vám vždy umožní len 500GB = moj 1TB ukazuje o 10% menej ako pri inych HDD a maximum je 1,5TB
-Otáčky nehrajú rolu. Dodržať by ste mali tiež rozmery harddisku 100,2 x 69,85 x 9,5 mm, pretože potom by mohol byť problém s jeho usadením do rámčeka = pri inych otackach ako 5400rpm moze dojst k tzv. stutteringu ked treba vynutit SATA a 12,5mm ide bez ramceka
-Ak ste si už vybrali, my sme zvolili WESTERN DIGITAL 2.5 "Scorpio Blue 500GB 8MB cache, môžete začať s výmenou = neodporucam prave kvoli vyssie uvedenemu stutteringu pri WD



_________________
PS3 Slim, 40nm Cell/45nm RSX, Toshiba 1TB 5400rpm HDD, MoveController, EyeCamera, DualShock3 & Logitech Headset
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 12 Aug 2011, 08:21 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13 Júl 2009, 10:39
Príspevky: 502
Bydlisko: Blízky Východ
trocha dlhy navod :lol: ale zide sa rozmyslam nad kupou noveho HDD prosim o radu nejaky ten 500GB by mi stacil... nejaky typ ?

dakujem :)



_________________
Obrázok
PSN ID:Hatatitla PS3 80GB owner!!! Asus ML248h owner!!!
Obrázok
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 30 Aug 2011, 09:59 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04 Jan 2009, 14:52
Príspevky: 39
Bydlisko: Povazska Bystrica
mam jednu otazku, menil som si za Toshibu 250gb, ked som vsetko zalohoval, pripravil si najnovsi fw na externy hdd tak som vyhodil stary 40gb hdd z mojej ps3fat a dal tam novy 250gb, no hned nato po pripojeni ovladaca na kabel mi napisalo Cannot start. The correct hard disk was not found. Tak som si nasiel na nete navod ako to opravit, dostal som sa do recovery modu a podla navodu som vybral polozku cislo 5. teda: Restore PS3 system, to by mi malo naformatovat novy hdd nie? lenze problem je v tom, ze mi to pise Restoring default settings, Do not turn off the system uz asi 40hodin.....to samizda troska pridlho nie?



_________________
Obrázok
PSN ID: Bl1zZ-
Feedback:
viewtopic.php?f=55&t=13054&p=85691&hilit=lamaq#p85691

viewtopic.php?f=55&t=13902&hilit=lamaq
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 30 Aug 2011, 16:29 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03 Mar 2011, 11:16
Príspevky: 349
Bydlisko: Prešov
Skus to rozobrat a zapojit odznova



_________________
PSN ID: dawnush
Moje hry: AC III, AC:Revelations, COD MW3, Black OPS,Black OPS II, BF3, GT5, Get fit with Mel B, Heavy Rain, KZ3, Sports Champions, U1,2,3, NHL10, Max Payne 3, RDR, Resistance: Fall of man, BF:Bad Company, ME3-CE, U3-CE
Môj feedback. 26 GOOD1 BAD
Niečo o mne a môj YT channel.
ObrázokObrázok
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 30 Aug 2011, 18:09 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04 Jan 2009, 14:52
Príspevky: 39
Bydlisko: Povazska Bystrica
neviem ci som zrovna mal dat tu moznost cislo 5 v recoveryr mode, no a ked to vypnem nedodrbka sa tam cosi? ked PS3 pise Do not turn off the system



_________________
Obrázok
PSN ID: Bl1zZ-
Feedback:
viewtopic.php?f=55&t=13054&p=85691&hilit=lamaq#p85691

viewtopic.php?f=55&t=13902&hilit=lamaq
Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 23 Jan 2012, 16:14 
Užívatel
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Máj 2010, 15:11
Príspevky: 17
jednalo sa pri tvojom návode presne o tento typ disku WD5000BEVT?


Offline
   
 
 Predmet príspevku: Re: Vymena HDD v PS3 - Ako nato?
PoslaťNapísal: 23 Feb 2012, 19:27 
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04 Jún 2009, 20:03
Príspevky: 1132
Bydlisko: Komenského 42, Bardejov 085 01
Akurát som vymenil 320GB HDD za 500GB HDD. Použil som svojský postup. Bol veľmi rýchli ak nie najrýchlejší zo všetkých ktoré som vyskúšal. Postup bol nasledovný:

- Obidva disky som pripojil na PC spolu s mechanikou z ktorej som bootoval cd "HDclone 3.2
professional"
- Pôvodný 320GB HDD som jednoducho cez tento program celý (binárne) sklonoval na nový
500GB HDD
- Po vložení nového disku funguje ps3 ako by sa nič nestalo aj so zdetekovaným miestom na
disku

POZOR! - Pri tomto postupe do PS3 nevkladať nový ešte nesklonovaný disk.

Výhoda tejto metódy je v jej rýchlosti a aj v tom, že sa človek nemusí starať o zálohovanie a o to či si náhodou niečo nezabudol odzálohovať. Samozrejme pre ludí menej zdatných v PC to može znamenať problém.



_________________
Obrázok
No Pain, No Gain! --Paul Phoenix--
Offline
   
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
 Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 10 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

cron